zondag 21 februari 2021

Virusvoordeel

De winter kan nog niet voorbij zijn, de zon wat aan warmtekracht winnen of de oerdrift van mannen richt zich op het aanschaffen en gebruiken van machines en apparaten met een geweerachtig handvat of een pistoolgreep. 
De bouwmarken spelen gretig op dit hormoonding in door aan het begin van het voorjaar deze verlengstukken van mannelijkheid in de aanbieding te doen. Daarnaast geven ze elke man het idee dat hij ernstig tekortschiet wanneer hij geen hogedrukspuit, heggenschaar, boorhamer of schuurmachine in zijn schuur heeft hangen. Ik heb nooit begrepen waarom er in nieuwe wijken niet één schuur staat met al die spullen erin. De meeste mensen gebruiken deze lawaaiproducerende apparaten maar een paar uur per jaar.
Zelf woon ik op een voormalig fabrieksterrein waar een dertigtal nieuwe huizen, allemaal voorzien van tuinschuurtjes, gebouwd zijn. Deze schuurtjes zijn gemaakt van geïmpregneerd hout dat de eerste tien jaar geen behandeling nodig heeft. Toch denken nogal wat buren dat je een schuur elk jaar moet schuren en van een nieuwe deklaag moet voorzien.
Gewapend met band-, handpalm, hoek- en multischuurmachine worden er in deze weken de nodige tuintrapjes bestegen. Meestal op zaterdag of zondag. 
Dit is dan na de periode dat iedereen zijn dakterras met een hogedrukspuit heeft gereinigd. Met zo'n apparaat dat telkens aan- en afslaat op het moment dat je het pistoolhandvat inknijpt of loslaat. De maker van deze spuiten zou eens met Freud moeten praten.
Deze eerste twee lentedagen heb ik grotendeels in de bossen doorgebracht. Beide keren trof ik bij thuiskomst een vredige buurt aan. Laat die bouwmarkten nog maar even dicht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten