dinsdag 8 juni 2021

Open Kerk dicht

Beste mensen,

Open Kerk was gisteren voor het laatst. We kijken met dankbaarheid terug. Bijna zestig vrijwilligers hielden de kerk open, toen alles dicht zat. Ook op ijskoude en tochtige winteravonden zetten zij zich in om wat warmte en licht te verspreiden. 
Meer dan duizend mensen zochten stilte, gebed of een gesprekje. Ruim honderdvijftig kaarsjes werden er gebrand. Tientallen keren kwamen de bijbelkringen bij elkaar.
Onlangs kwam er een vader met twee dochtertjes. Zij liepen een rondje door de kerk, vader maakte foto's en de meisjes, de oudste rond de tien en de jongste een jaar of zeven, bekeken van alles en nog wat met grote ogen. Bij vertrek namen de twee allebei een bijbeltje mee. De kleinste was de grootste te snel af en begon in de buitendeur al hardop voor te lezen. Ik hoorde alleen nog 'Hier staat...." en de rest kon ik niet meer horen omdat ze buiten verder las. 
Zo is het werk van onze lieve Heer niet afhankelijk van ons doen en laten. Nu Open Kerk dicht is, zal God buiten verder gaan. In dat vertrouwen hebben we gisteravond de deur dicht gedaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten