woensdag 14 april 2021

Laat mij nog zingen als de avond valt

Aan het eind van een intense dag de kerk in lopen en daar geraakt worden door het laatste zonlicht wat binnenvalt. Het gebeurde mij gisteravond. Ik bedacht dat het al weer een half jaar geleden was dat de kerk open ging op een moment dat alles dicht moest. 

Ik liep wat rond in de kerk en dacht aan het liedje hieronder. Misschien niet voor de kerk gemaakt maar prima passend. Het altijd weer een weg naar huis proberen te vinden, zou zo uit de bijbel kunnen komen. 

Van maandag tot en met zaterdag is de Sint-Janskerk open van 19.00 tot 21.00 uur. Iedereen is welkom  een rondje door de kerk te lopen. Er is ruimte voor stilte, gebed, een gesprekje of een kaarsje te branden. 
We doen dit met een groep van meer dan vijftig  mensen. Deze doen in wisselende duo's dienst. We hebben een rooster waar iedere vrijwiliger zelf haar of zijn avond kan kiezen om een paar uur beschikbaar te zijn. 
We hebben een mooie grote groep maar er is zeker nog ruimte voor een paar extra mensen. We vragen alleen of je 1 of 2 keer per maand van zeven tot negen uur 's avonds aanwezig kunt zijn.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten